Alpe d’HuZes

  • Berichtcategorie:Blog / Training Tips
  • Leestijd:4 minuten gelezen
Alpe d’HuZes

Blog door The Cycling Academy founder Sheila Gemin

Overal om me heen merk ik het: Alpe d’HuZes komt er weer aan! De komende week vertrekken veel mensen al richting Frankrijk voor hun – vaak zeer persoonlijke – missie. Het hele jaar hebben ze toegeleefd naar en getraind voor dit moment. En dat is het ineens zover. Na mijn eigen Alpe d’HuZes ervaring weet ik hoe het voelt om een jaar lang toe te leven naar dit evenement en het mee te maken. Ik vond het zo bijzonder dat ik besloot nog een keer te gaan. Maar dit keer wel met goede begeleiding. En zo ontstond The Cycling Academy.

Mijn eerste Alpe d’HuZes
In 2011 zat ik aan de buis gekluisterd toen een registratie van Alpe ‘HuZes uitgezonden werd. Tranen liepen over mijn wangen. Ik was zo onder de indruk van het evenement en de inzet van alle mensen die vanwege een persoonlijk doel of om een ander daarin te steunen een aantal keer de Alpe d’Huez beklommen. Ik sloot mij aan bij het team van Informatica voor de Alpe d’HuZes van 2012. Het was een geweldige ervaring, op alle fronten. Ik besloot daarom in 2013 nog een keer te gaan.

Samen trainen voor de tweede Alpe d’HuZes
Na de eerste ervaring in 2012 wilde ik mezelf en anderen op een verantwoorde, doelgerichte manier voor kunnen bereiden op de Alpe d’HuZes 2013. Ik merkte dat er een grote behoefte bestond aan goed gefaciliteerde, collectieve en vooral ook gezellige duurtrainingen bij beginnende en ervaren wielrenners/duursporters. Daarom richtte ik The Cycling Academy op, toen nog onder de naam ‘Trainen voor een goed doel’. Het idee was om in de winter gebruik te maken van de spinningruimte en de video apparatuur van het USC in Amsterdam om zo de eenzame uren duurtraining (D1 en D2) wat aangenamer te laten verlopen. Uiteindelijk sloten zich meer dan 150 mensen zich aan bij de trainingen en organiseerden we al snel  in drie duurtrainingen per week van november tot 30 april.

Alpe d’HuZes 2013
De tweede ervaring met Alpe d’HuZes was nog bijzonderder. De emotie was er weer en hoe! Op die berg maakt het niet wie je bent, waar je vandaan komt of wat je overtuigingen zijn. Allemaal gaan we voor dat doel namelijk die berg een aantal keer bedwingen om zo geld in te zamelen en een statement te maken, maar ook om te rouwen, te verwerken en te hopen. Bijna elke bocht stond ik stil om iemand aan te moedigen, moed in te spreken maar ook om simpelweg te luisteren. De verhalen, het verdriet, de hoop. Samen met Marcel heb ik de laatste beklimming heel bewust ervaren. Even stilstaan bij het feit dat we enorm boffen met het feit dat wij en onze kinderen gezond zijn en er niemand in onze directe omgeving kanker heeft.

De wintertrainingen verzorgen was onze manier om iets terug te doen. Alpe d’HuZes is één van de mooiste evenementen die er bestaat. Samen trainen en samen toeleven naar dit evenement was wat het eerste jaar van The Cycling Academy zo bijzonder maakte. De tweede keer Alpe d’HuZes voor mij was niet enkel het beklimmen van die berg maar ook genieten van hoe andere mensen dankzij de wintertrainingen met zelfvertrouwen en plezier zichzelf overtroffen. Een mooier evenement heb ik nog nooit meegemaakt.

The Cycling Academy
Inmiddels is The Cycling Academy uitgegroeid tot een concept op zeven verschillende locaties. In de winterperiode wordt er wekelijks door meer dan 200 mannen en vrouwen onder begeleiding getraind in Amsterdam (Wattbike & USC Universum), Utrecht, Wageningen, Leiden, Valkenburg en Rotterdam. In de lente zijn er verschillende outdoor trainingen en clinics. Verder kun je je sinds dit seizoen ook persoonlijke laten begeleiden bij het behalen van jouw doel. Want dat is uiteindelijk de basis van The Cycling Academy: ervoor zorgen dat jij jouw doel op een optimale manier kunt bereiken, zodat jij op het moment suprême vooral gewoon kunt genieten van de belevenis zelf. Zoals ik zelf optimaal heb genoten tijdens de Alpe d’HuZes in 2013.

Hierbij wil ik alle deelnemers aan de komende Alpe d’HuZes heel veel succes wensen. Mocht je volgend jaar weer mee gaan doen dan ben je uiteraard (weer) van harte welkom bij onze trainingen, clinics en persoonlijke begeleiding.