• Wil jij getraind starten aan het wielerseizoen 2017? Train met ons mee! Schrijf je in!

  • info@thecyclingacademy.nl of +31 6 82 27 48 39

Data volgende trainersopleiding bekend!

23/02/2017
/ in Blog
/ door Redactie

Trainer worden? Sinds 2014 kun je bij The Cycling Academy regelmatig een trainersopleiding volgen, zodat jij jouw passie voor wielrennnen ook door kunt geven aan andere wielrenners. Tijdens deze opleiding leer je niet alleen alles over fysiologie en trainingsleer. Ook jouw persoonlijke coachingsvaardigheden komen aan bod. In maart en april organiseren we onze eerstvolgende opleiding. Wil jij meer weten, lees dan snel verder!

Trainersopleiding indoor wielrennen

The Cycling Academy heeft zich de afgelopen vijf jaar gespecialiseerd in indoor duurtrainingen in het winterseizoen. Speciaal voor deze indoor trainingen hebben we een trainersopleiding opgezet. Deze vierdaagse training bestaat uit de drie delen: inhoud, vaardigheden en praktijk. Elke trainer wordt beoordeeld en krijgt aanbevelingen mee ter ontwikkeling. Voor mensen die geen trainer zijn bij The Cycling Academy is het mogelijk een gedeelte van de training te volgen: namelijk inhoud en vaardigheden. Het praktijk gedeelte is toegespitst op de wijze waarop wij bij The Cycling Academy de trainingen verzorgen.

Opbouw opleiding

De trainersopleiding is als volgt opgebouwd:

Dag 1 Fysiologie & Dag 2 Trainingsleer (25 maart & 8 april):
Kennis en expertise – Inspanningsfysiologie, trainingsleer, periodisering, soorten trainingen (duurtraining, HIT-training), core-stability, krachttraining, voeding en materiaal;

Dag 3 Trainersvaardigheden (22 april): 
Vaardigheden – Lesgeefvaardigheden, presentatievaardigheden, omgaan met weerstand, groepsdynamica, teamontwikkeling en leiderschap;

Dag 4 Examendag:
Praktijkdag – Elke deelnemer geeft een training en een presentatie over een inhoudelijk onderwerp. In totaal zit je ongeveer 6-7 uur op de spinfiets. Wees bereid op zowel een mentale als fysieke uitdaging.

De kosten van deze opleiding bedragen € 525,- euro. Als onderdeel van de training ontvang je het boekje van Tim Takken: Wielrennen en Wetenschap. Na afronding van de hele training inclusief het praktijkgedeelte ontvang je een certificaat en het CREW-shirt van The Cycling Academy en kun je starten aan de inwerk/stage periode.

Om toegelaten te worden tot de opleiding is de uitkomst van het intakegesprek bepalend

Heb jij ambities om trainer te worden bij The Cycling Academy of wil jij jezelf als trainer verbeteren (binnen of buiten The Cycling Academy), stuur dan een mailtje naar sheila@thecyclingacademy.nl!

 

 

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*