+31 6 82 27 48 39 info@thecyclingacademy.nl

Afgelopen winter hebben we als The Cycling Academy verschillende vragen mogen voorleggen aan Joe Friel, Founder of TrainingPeaks! Een van de vragen kwam van onze deelnemers en deze was:

Beste Joe, hoe denk je over medische aandoeningen, bijvoorbeeld schildklierproblemen en medicijn gebruik in combinatie met trainingen?

Wat zegt Joe Friel?

Joe Friel kan hier heel kort over zijn. Hij zegt: ”Ik ben geen arts. Hier heb ik geen mening over”.

Kort en krachtig.

De visie van The Cycling Academy

Binnen The Cycling Academy zijn er meerdere atleten en enthousiastelingen met medische aandoeningen. Wij als coaches en trainers, hebben geen medische achtergrond en kunnen je daarom ook niet adviseren. Wij werken uiteraard wel samen met medische specialisten die ons in specifieke gevallen kunnen adviseren. Mocht je een medische aandoening hebben of medicijnen gebruiken, meld dit dan altijd bij de coach of trainer. Het komt nog wel eens voor dat iemand Beta blokkers gebruikt en zich niet realiseert welke invloed dit kan hebben op trainingsresultaten.

Overleg altijd met je arts of het verstandig is om intensief te gaan trainen en welke voorzorgsmaatregelen er genomen moeten worden. Stel ook je omgeving ervan op de hoogte. Wij als PRO Coaches geloven in de helende kracht van sport, mits er op een verantwoorde manier wordt getraind. Wees daarom altijd transparant en blijf communiceren.