Als wieler- en executive coach werd The Cycling Academy founder Sheila Gemin vorige maand uitgedaagd om op 12 mei met een groep vrouwen de Zuidas Business Ride te fietsen. Dit idee sprak Sheila zo aan dat ze besloot om het Business Women Cycling Team op te richten; een team voor ambitieuze en ondernemende wielrensters die de corporate of business ladder beklimmen. Het standaard netwerken is vervangen door samen fietsen, trainen en leren van en met elkaar. Maak kennis op de fiets en na de rit op het terras!

Achtergrond

Het (BWCT) is opgericht door Sheila Gemin. Sheila is Founder van The Cycling Academy, President van PWN Amsterdam (Professional Women Network). Daarnaast is zij executive coach en coacht zij ambitieuze professionals naar uitdagende sportieve evenementen.

Naar aanleiding van de Zuidas Business Ride die op 12 mei wordt georganiseerd, kwam zij op het idee om twee onderdelen van haar werk te combineren: Sport en Netwerken, specifiek voor de doelgroep waar ze momenteel veel mee werkt: ambitieuze vrouwelijke ondernemers en corporate professionals. Hieruit is het Business Women Cycling Team ontstaan.

Voor wie

Vrouwelijke ondernemers en professionals

Wat?

Een maal per maand een gezamelijke ride onder leiding van een trainer/begeleider. Tijdens de rit leer je de fijne kneepjes van het wielrennen, bijvoorbeeld rijden in een peloton, waaier rijden en signaleren. Na afloop is er gelegenheid om verder te netwerken en nodigen we een interessante spreker uit.

Hoe?

Maandelijkse (trainings)rit op de laatste vrijdagmiddag van de maand (van maart t/m oktober) met borrel & inspiratietalk na afloop.

Van november tot en met februari zal de rit op vrijdagmiddag worden vervangen door een training bij het Wattbike Centrum in Amsterdam (bij voldoende animo). De rest van het jaar proberen we bij slecht weer ook een training in het Wattbike Centrum te regelen (meerprijs per Wattbike training: €15,-).

Waar?

In 2017 starten alle ritten vanuit de Bosbaan in Amsterdam. Daarna zal er gekeken worden of er in meerdere regio’s een vrijdagmiddagrit georganiseerd kan worden. Deelnemers die al eerder elders een Business Women Cycling Team willen starten, zullen wij uiteraard zoveel mogelijk ondersteunen.

Business Women Cycling TeamKosten?

€ 125,- per jaar incl. BTW, inclusief het Business Women Cycling Team wielershirt in het jaar dat je lid wordt en vermelding op de Business Women Cycling Team website (deze wordt op dit moment nog gebouwd).

Meefietsen?

Meld je dan aan voor de kennismakingsrit op 1 en/of 22 april 2017 via sheila@thecyclingacademy.nl. Bij voldoende animo zullen we na de Zuidas Business Ride op 12 mei starten met de maandelijkse ritten.