• Wil jij getraind starten aan het wielerseizoen 2017? Train met ons mee! Schrijf je in!

  • info@thecyclingacademy.nl of +31 6 82 27 48 39

Overwin de Heuvelrug (7 mei 2017) – Stichting Life in Motion

31/03/2017
/ in Blog
/ door Redactie

Life in MotionDit is Lars. De oprichter van Stichting Life in Motion. In 2016 overleed hij helaas veel te vroeg aan een zeldzame vorm van kanker. Deze stichting is voortgezet door o.a. David Duizend, één van de deelnemers aan The Cycling Academy in Amsterdam. Om geld in te zamelen voor de stichting zullen we op zondag 7 mei 2017 met een grote groep deelnemen aan De Utrechtse Heuvelrugtocht. Of zoals de stichting hem omgedoopt heeft de Overwin de heuvelrugeen fietstocht met verschillende afstanden van 30 t/m 140 km, welke allen zullen beginnen in Driebergen en een tocht die Lars nog zelf heeft uitgezocht. Fiets jij ook met ons mee?

Toen bleek dat een vriend van David, Lars, voor behandeling van uitgezaaide darmkanker wellicht voor veel geld naar de Verenigde Staten zou moeten is het idee ontstaan om een wielerevenement te organiseren om direct voor zijn behandeling geld in te zamelen, hier is het helaas nooit van gekomen. Ondanks alle pogingen van de doctoren, Lars en zijn familie is hij helaas in september 2016 overleden. Om ervoor te zorgen dat mensen niet meer hetzelfde lot ondergaan als hijzelf, heeft hij samen met een aantal vrienden de stichting Life in Motion opgericht.

De doelstelling van de stichting is het bijeenbrengen van gelden voor bijvoorbeeld financiële ondersteuning aan veelbelovende onderzoeken naar zeldzame vormen van ziekten, of ondersteuning van patiënten die een dure behandeling moeten ondergaan welke niet worden gedekt door de zorgverzekering. Op dit moment zijn we in overleg met één van de artsen van Lars om een onderzoek te kiezen wat we dit jaar willen steunen.

Om geld in te zamelen voor de stichting zullen we op zondag 7 mei 2017 met een grote groep deelnemen aan De Utrechtse Heuvelrugtocht, een fietstocht met verschillende afstanden van 30 t/m 140 km, welke allen zullen beginnen in Driebergen en een tocht die Lars nog zelf heeft uitgezocht. Voor velen van de Cyling Academy een uitgelezen kans om aan het begin van het buitenseizoen de broodnodige kilometers en alvast een paar hoogtemeters te maken richting hun uiteindelijke doelstelling. Deelname aan deze tocht kost €50,- hiervan komt ongeveer €45,- ten goede aan de stichting (we moeten per persoon, afhankelijk van de afstand een startgeld afdragen aan de organisatie) en je krijgt hiervoor een mooi wielershirt van de stichting en een speciale LARS chocoladereep. Inschrijven kan via www.lifeinmotion.nu/inschrijven. Op de site kan uiteraard ook een direct donatie worden gedaan.

Voor meer informatie met betrekking tot de stichting kun je kijken op de website van Life in Motion en op Facebook.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*