+31 6 82 27 48 39 info@thecyclingacademy.nl

Wie zijn de helden van TCA, de trainers die jullie elke week door de zware training heen slepen? De komende weken zullen jullie onze trainers beter leren kennen. Wie zijn ze, waarom zijn ze trainer geworden, welke ambities hebben zij, waar zijn ze trots op en hebben ze nog goede tips voor jullie.

In de tweede editie laten wij de trainer van TCA Wageningen aan het woord. Eddy Driessen die al sinds 2014 trainer is bij TCA.

Maak kennis met Eddy!

Eddy Driessen: al 8 jaar trainer

Wie ben je?

Ik ben Eddy Driessen, 52 jaar, woon in Arnhem samen met mijn vrouw Janet, Justin (19), Annick (17) en hond Viggo. In het dagelijkse leven ben ik ZZp-er voor ICT-opdrachten; momenteel werkzaam bij de Nationale Politie in Zwolle.

Waarom ben je trainer geworden?

Na een voetbalkeeperscarrière ben ik begonnen met fietsen. Dit was rond mijn 25e. Al snel kreeg het fietsen een steeds belangrijkere plek in mijn leven. Ik fiets veel toertochten (100 Р200km) en elk jaar probeer ik wel een week in de bergen te fietsen. In 2010 leek het mij wel leuk om mijn kennis en ervaring over racefietsen over te kunnen dragen op anderen. Ik heb toen de trainersopleiding bij de NTFU gevolgd en ik ben toen gestart met mijn eigen bedrijf ED Cycling, waarmee ik fietsclinics, trainingsweekenden en fietsvakanties aanbied. In 2014 hoorde ik dat de TCA op zoek was naar trainers en ik heb me toen aangemeld bij Sheila.

Wat is je ambitie?

Ik wil mijn kennis overdragen op anderen. Bijvoorbeeld door kleine technische punten aan te dragen, waardoor die ander bijvoorbeeld net ietsje beter de bocht in gaat.

Waar ben je trots op?

Ik ben er trots op dat ik tijdens de trainingen mezelf kan zijn en mij niet beter hoef voor te doen dan ik ben.

Heb je nog een tip voor onze deelnemers?

Tijdens de winterperiode trainen we veel met interval-blokken. Zorg ervoor dat je ook tijdens (de voorbereiding van) het wegseizoen minimaal 1x keer per week een interval-training uitvoert. Daar word je echt beter van.