• Wil jij getraind starten aan het wielerseizoen 2017? Train met ons mee! Schrijf je in!

 • info@thecyclingacademy.nl of +31 6 82 27 48 39

Outdoor en Clinics

KlimclinicAls afsluiting van de indoor duurtrainingen organiseren we aan het begin van het buitenseizoen een aantal trainingsdagen om buiten verder te werken aan je conditie en je fietstechniek zoals waaierrijden, klimmen, afdalen, rijden in peloton, remmen en schakelen etc. Hieronder zie je in het kort welke clinics we in 2016 organiseren. Deze clinics kun je nu al boeken via onze webshop!

Voorbereiding Amstel Gold Race: klimclinics Zuid-Limburg
Ook dit jaar organiseren we twee weken voor de Amstel Gold Race weer twee clinics vanuit Valkenburg. Een mooi moment om jezelf uit te dagen met een flink aantal kilometers door de Limburgse heuvels en te kijken hoe je ervoor staat. Maar hoe sta je er eigenlijk voor? En hoe is het gesteld met je klimtechniek?

Op zaterdag 2 april en zondag 3 april organiseert The Cycling Academy een trainingsclinic vanuit Valkenburg. De clinics zullen begeleid worden door de NTFU trainers van The Cycling Academy. Tijdens de clinics besteden we natuurlijk extra aandacht aan klimtechniek, maar ook andere trainingstips zullen onderdeel van het programma zijn. Het is mogelijk om één clinic te volgen maar je kunt er ook beide dagen bij zijn. Klik hier om je aan te melden.

Klimclinic Posbank
Na de succesvolle clinics in 2015 organiseren we in 2016 wederom een clinic op en rond de Posbank. Onder begeleiding van NTFU trainer Erik Westein kun je op 22 mei je klim- en daalvaardigheden trainen. De clinic start om 09.30 uur met koffie en gebak bij USC De Bongerd in Wageningen. Je kunt je hier ook omkleden en gratis parkeren. Om 10.00 uur stappen we op de fiets voor een mooie tocht van zo’n 80-90 km door de Veluwse bossen met als hoogtepunt de Posbank. De clinic eindigt rond 14.30 uur. Na afloop is er gelegenheid om je om te kleden en te douchen bij USC De Bongerd.

De kosten voor de clinic zijn € 32.50 voor deelnemers van The Cycling Academy. Ook als je geen deelnemer bent van The Cycling Academy kun je aan deze clinic meedoen. De kosten zijn dan €37.50 per persoon. De kosten dien je te voldoen bij aanmelding. Deze clinic gaat door als er minimaal 8 deelnemers zijn ingeschreven. Bij onvoldoende aanmeldingen zal dit bedrag terug worden gestort. Klik hier om je aan te melden.

One Comment

 1. Webber   21/09/2015 22:22 / Reply

  Hallo,
  Wij zijn een team van 3 dames die de Amstel Gold Tour 2015 hebben gefietst.
  We hebben afgelopen april de 100 km gedaan.
  Nu willen we allemaal de lat hoger leggen en onszelf klaarstomen voor de 150 km.
  Omdat het klimniveau nogal verschilt in vergelijking met de100 km zouden we ons graag aanmelden bij de cyclingacadamy.

  Met vriendelijk groeten,
  Bertine, Dianne en Ineke

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*