PRO Coach: Sheila Gemin

Founder, Directeur, Coach, Trainer, Docent

Naam: Sheila Gemin

Woonplaats: Amsterdam

Specialiteit: wetenschap en ambitieuze sporters samenbrengen

Mijn specialiteit

Mijn doel met PRO Coaching is om wetenschap en ambiteuze sporters samen te brengen zodat we duurzame resultaten kunnen realiseren en training een integraal onderdeel te laten worden in de levens van onze atleten. Met het dit team van top coaches streef ik naar een organisatie waar kennisdeling en ontwikkeling centraal staat.

Wat zeggen onze coachee's over Sheila?

In 5 maanden heeft Sheila me klaar gestoomd voor 1 juni 2017, de dag dat ik vier keer de Alpe d’Huez beklom. Dat is een beetje te kort door de bocht voor alle energie die Sheila in mijn conditie opbouw en vooral koppigheid heeft gestoken. Wekelijks ontving ik een uitgebreid trainingsadvies, aangepast op mijn soms wat chaotische en drukke planning. Er zijn weken geweest dat ik minder overtuigd was over mijn doel en steevast stond Sheila klaar om me te overtuigen door te zetten. Zo hebben we samen in de stromende regen de Amstel Gold Race gefietst en steunde ze me wekelijks met motivational speeches.

Nicky
lk train ik altijd maar een beetje op het gevoel en vond het lastig om daar het juiste plan voor te maken. Sheila heeft voor mij een plan gemaakt en mij volledig ontzorgd met 1 opdracht: Volg mijn schema en jij fietst straks de Tour for Life. Het resultaat is dat ik een fantastische opbouw heb doorlopen, geen mentale dip heb opgelopen en altijd enthousiast op de fiets sprong. Ook voor mijn gezinsleden gaf dit duidelijkheid. Het doel was de Tour for Life uit te kunnen fietsen. Dit heb ik uitermate goed gehaald, zelfs met 2 dagen ziek op de fiets. Het fietsen op zich is mij 100% meegevallen en vond het “jammer” dat Rotterdam zo dichtbij was.
Voor wie is de opleiding
Henk

Lees de blogposts van Sheila

Het interview met Joe Friel, Founder TrainingPeaks

Sheila is naast founder van The Cycling Academy en PRO ook Level 2 Coach van TrainingPeaks. Vanuit die hoedanigheid heeft ze regelmatig contact met Joe Friel en zijn staf. Afgelopen jaar hebben we vragen verzameld van onze atleten voor Joe Friel en in een interview heeft zij deze kunnen voorleggen en bespreken. In dit blog wordt vraag 7 behandeld, Wat is FTP