• Wil jij getraind starten aan het wielerseizoen 2017? Train met ons mee! Schrijf je in!

  • info@thecyclingacademy.nl of +31 6 82 27 48 39

Duurtraining wielrennen

Urenlang fietsen met een lage intensiteit om te werken aan je basisconditie. Het is belangrijk, maar saai en het winterweer nodigt ook niet echt uit. The Cycling Academy biedt daarom collectieve indoor duurtrainingen voor beginnende en ervaren duursporters. De ideale voorbereiding op sportieve doelen als Alpe d’HuZes, La Marmotte of de Mont Ventoux.

Het opbouwen van een goede duurconditie vereist een specifieke training en vooral discipline om regelmatig te trainen. Inspanningsfysioloog Joost Rusche: “De meeste wielrenners trainen vanwege de kou te weinig of te kort en intensief, waardoor ze aan het begin van het buitenseizoen niet optimaal zijn voorbereid”. Naast het werken aan je duurconditie zorgt The Cycling Academy ervoor dat je kennis opdoet over trainingsmethoden, conditieverbetering, voeding, voorkomen van blessures, aanvullende trainingen en materiaal en kleding.

The Cycling Academy is actief op zes locaties. Van november tot april wordt onder begeleiding getraind in Amsterdam (Wattbike & USC Universum), Utrecht, Wageningen, Valkenburg en Barendrecht. Een training duurt drie uur en het programma wordt richting de start van het buitenseizoen intensiever. Ter afsluiting organiseert The Cycling Academy een aantal trainingsdagen buiten.

The Cycling Academy voelt zich sterk verbonden met sporters die zich inzetten voor een goed doel. Naast Alpe d’HuZes heeft The Cycling Academy deelgenomen aan de Hollandse 100 en Tour for Life.

Wil jij deze winter werken aan jouw basisconditie op de fiets? Meld je vandaag nog aan bij The Cycling Academy!

Comments are closed.