It’s a wrap 2016

Je bekijkt nu It’s a wrap 2016
cycling academy try out valkenburg 08-12-2014 - foto Wouter Roosenboom

Het voelt als gisteren dat ik een blog schreef ter afsluiting van het seizoen 2014/2015. Maar nog slechts een paar trainingen te gaan en dan sluiten we ook dit seizoen alweer af. De afgelopen vijf maanden zijn voorbij gevlogen. De trainers en deelnemers hebben hard getraind en daar kunnen zij straks de vruchten van plukken.

Al met al was het weer een mooi seizoen. Waarin Barendrecht, onze nieuwste locatie, een enorm succes is geworden. We kijken terug op een geslaagde samenwerking met Sportcentrum Wellnesselande. En dankzij trainers Aldo en Jeffrie groeiden de trainingen hier uit tot onze drukst bezochte trainingen. De Sunday Specials in Utrecht werden allemaal goed bezocht en gaven een interessante inhoudelijke draai aan de drie uur durende trainingen. Ook hebben we dit seizoen twee keer onze trainersopleiding gegeven aan 15 personen. De combinatie van fysiologie, trainingsleer, (leiderschaps-)vaardigheden én een persoonlijke inslag maakt deze opleiding uniek in zijn soort.

Persoonlijk ben ik dit seizoen wat meer op de achtergrond gebleven. Inmiddels weet ik dat het team en de trainers heel goed in staat zijn het seizoen de invulling te geven die het verdient. Daarnaast heb ik de beslissing genomen om The Cycling Academy (TCA) door te laten gaan in een stichtingsvorm. Het is namelijk nooit mijn intentie geweest om van TCA een commercieel product te maken. Ik ben er mee gestart om zoveel mogelijk mensen te helpen de Alpe d’HuZes te bedwingen. En dat is nog steeds de kern van het bedrijf: zoveel mogelijk mensen begeleiden om hun sportieve doelen te halen en daarmee een bijdrage te leveren aan anderen in de maatschappij. Maar ook mensen die niets met goede doelen evenementen hebben zijn van harte welkom. Ik zie het namelijk ook als onze taak om iedereen te begeleiden die op zoek is naar een verantwoorde, duidelijke en hands on ondersteuning. Uiteindelijk wil ik met TCA zoveel mogelijk mensen aan het fietsen krijgen en houden.

De komende maanden zal ik samen met twee collega’s verder werken aan de nieuwe stichting, de producten en de dienstverlening. We gaan actief op zoek naar samenwerkingspartners en willen het aantal trainingslocaties uitbreiden. We denken aan een lidmaatschap dat verder gaat dan de vijf wintermaanden, ook om de community die we de afgelopen jaren hebben opgebouwd te versterken. Het PRO-programma krijgt een boost, met nieuwe coaches en nieuwe coachvormen. En er zijn plannen voor een heuse TCA Challenge: een vierdaagse cyclo in de Alpen.

Maar nog even terug naar nu.

Over een paar dagen gaat de klok een uurtje vooruit, de bloemetjes komen uit de grond, de TCA trainingen van dit seizoen zijn (bijna) voorbij. Bedankt dat je er (weer) bij was. Namens het hele team, Erik, Joost, Corrie, Kim, Manon, Aldo, Jeffrie, Renée, Eddy, Nienke, Sanne, Hélène, Marloes, Daniëlle, Ella, Peter en Henk, de nieuwe trainers Ad, Marijke, Marcel, Roy en Ronald én het bestuur, naast mijzelf bestaande uit Hans en Marcel, wens ik jullie een heel mooi wielerseizoen 2016.


People, it’s a wrap.

(Al zijn we natuurlijk nog niet helemaal gestopt, want jullie hebben nog een aantal buitentrainingen en clinics in Limburg en Sauerland tegoed!)

Sheila