Deelnemers aan het woord – Marijcke Toussaint

Je bekijkt nu Deelnemers aan het woord – Marijcke Toussaint

Iets meer dan een jaar geleden besloot ik om in 2014 een hele triathlon te doen. Na een Olympische afstand triathlon in 2012 en een halve in 2013 was ik klaar voor de volgende stap… Maar, hoe train je voor zoiets?! In de nieuwsbrief van het USC las ik iets over de trainingen van The Cycling Academy. Dat zou me goed de winter door helpen en in het voorjaar met een goede basisconditie het seizoen in laten gaan. Na overleg met manlief – ik werk onregelmatig en sport al veel, dus het zou wel leuk zijn om dit samen te gaan doen – besloten we ervoor te gaan.

In december kreeg ik helaas last van een knieblessure waardoor het rennen niet lekker ging, het fietsen ging gelukkig wel. Hierdoor kon ik toch doortrainen bij The Cycling Academy en waren we er in april helemaal toch klaar voor om de weg op te gaan. Van april tot september heb ik enorm veel trainingsuren gemaakt, maar dat gaat prima door de goede basis die ik in de winter heb gelegd. De finish van de triathlon van Almere heb ik in de voor mij hele mooie tijd van 12 uur en 45 minuten gehaald!

Marijcke-Toussaint-The-Cycling-AcademyEen ‘bijwerking’ van de winter bij The Cycling Academy is dat we in mei een trainingsweek in de Alpen hebben gedaan. Ik ben geen klimmer heb ik altijd geroepen, maar mijn man vindt de bergen het mooiste wat er is. Ik ook, als ik er maar niet op eigen kracht omhoog hoef 😉 Ik geef het nog één kans… De trainingsweek was erg gezellig en belangrijker nog, echt leuk! Ik heb alle Cols relatief makkelijk beklommen en heb genoten van de inspanningen. Het gaf me genoeg zelfvertrouwen om me op te geven voor de ½ triathlon van Stein met aardig wat hoogtemeters. Ook deze triathlon heb ik gehaald! Daar won ik een reis naar Lanzarote, om daar een ¾ triathlon te starten, met nog meer hoogtemeters… Wederom gehaald! Wow! The Cycling Academy heeft me geholpen grenzen over te gaan waarvan ik dacht dat ze voor mij niet haalbaar waren met alle inspirerende verhalen en filmpjes tijdens de trainingen! En mijn doelen voor het komende jaar?! Geen idee, maar alles is mogelijk J