Opleiding tot PRO Coach

Onze gecertificeerde opleiding om aan de slag te gaan als PRO Coach

Wil jij ambitieuze sporters begeleiden, trainingsschema’s maken en ervoor zorgen dat je coachee zijn doelen behaalt? Meld je dan aan voor onze opleiding tot PRO coach. Onze opleiding richt zich op inspanningsfysiologie, trainingsleer, blessure preventie coaching vaardigheden en coaching systemen. Na de opleiding ben je helemaal klaargestoomd voor het echte werk. 

Het programma

De opleiding tot PRO coach bestaat uit 4 modules. Alle modules zijn ook los te volgen. Wil je aan de slag bij The Cycling Academy als PRO Coach, dan zul je alle modules met een voldoende moeten afsluiten.

Module 1: Inspanningsfysiologie en trainingsleer

Om je te ontwikkelen tot PRO coach is een gedegen expertise van fysiologie en trainingsleer en ervaring met het ontwerpen van gepersonaliseerde trainingsschema’s een must. Dit is de basis waarop de coaching relatie zich ontwikkelt.

Module 2: Blessures & alternatieve trainingsvormen

Wielrennen, mountainbiken en triatlon zijn sporten waarbij het lichaam relatief eenzijdig wordt belast. Daarom is het belangrijk dat je leert hoe blessures kunnen ontstaan, hoe je met blessures moet omgaan en welke alternatieve trainingsvormen er zijn.

Module 3: Coaching proces en vaardigheden

Een van de belangrijkste voorspellers van coaching succes is de klik tussen coach en atleet. Maar wat is dat en hoe kan je deze sturen? In deze module leer je jezelf kennen als coach en de rol die je vervult in het ontwikkelingsproces van de atleet.

Module 4: Praktijk PRO Coaching en onderzoek

De doelstelling van deze module is het opdoen van ervaring in het maken van trainingsschema’s, de monitoring hiervan en het begeleiden van een atleet. Een belangrijk onderdeel is de supervisie, of te wel: het reflecteren op de keuzes die je als coach maakt en de interventies die je pleegt. Dit doe je onder andere door onderzoek en het schrijven van een artikel of blog over een sport gerelateerd onderwerp. Deze zullen wij publiceren na het succesvol afronden van deze module.

Wil je meer weten over de inhoud van onze opleiding? Download dan vooral onze brochure. 

Voor wie?

De opleiding tot PRO coach richt zich op het begeleiden van beginnende, maar ook ervaren (wedstrijd) renners. Dat betekent dat enige affiniteit met de wielersport noodzakelijk is. Herken jij je verder in het onderstaande?

  • Ben jij geïnteresseerd om o.a. meer te leren over inspanningsfysiologie, trainingsleer, blessurepreventie en coaching- en trainingsvaardigheden
  • Vind jij het leuk om met mensen te werken?
  • Denk jij in (creatieve) oplossingen?
  • Ben jij gedreven om het beste uit jezelf te halen (je moet immers het goede voorbeeld geven)?
  • En wil jij anderen helpen met behalen van hun doelen’?

Dan is onze opleiding zeker iets voor jou!

Voor wie is de opleiding

Voordelen van de PRO opleiding

3 ervaren opleiders

De modules worden gegeven door verschillende specialisten. Waaronder een PRO coach, inspanningsfysioloog en bewegingswetenschapper.

Start wanneer jij wilt

Elke module wordt 2 keer per jaar gegeven. Onze modules kunnen ook los worden gevolgd. Hierdoor kan je op elk moment deelnemen aan de opleiding.

Doe ervaring op als coach

Tijdens module 4 ga je de kennis in praktijk brengen door 3 maanden lang een atleet te begeleiden. Inclusief intake, trainingsschema en verslaglegging.

Ontdek TrainingPeaks

Als coach is het belangrijk dat je de voortgang bijhoudt van je atleten. Daarom leren wij je werken met TrainingPeaks, hét programma om trainingsdata te analyseren.

Trainingsdata 2021

De opleidingsdagen voor 2021 zijn nog niet bekend!

Ben je geínteresseerd in de opleiding en wil je een e-mail ontvangen zodra de trainingsdata voor 2021 bekend zijn? Laat dan hieronder je e-mailadres achter

Wat zeggen onze cursisten over de opleiding?

Module 2 behandelde de gesprekstechnieken die je als coach in kan zetten om je atleten te leren begrijpen. Jezelf kunnen verplaatsen in de persoon die je voor je hebt, komt de samenwerking alleen maar ten goede. Positief denken en handelen is me zeker bijgebleven. Van deze module maak ik nu nog dagelijks gebruik in mijn werk én privéleven. Zeker een aanrader en leuk om te doen.
Ad van Hellemond
Ad van Hellemond
PRO Coach
Tijdens de 4e module wordt er van je verwacht dat je de theoretische kennis in de praktijk kan brengen. Je kan je niet voorbereiden op vragen die gesteld worden door de atleet. Daardoor moet je constant schakelen. Wat is het beste voor de atleet? Hoe passen we dat toe in het schema? Loopt de progressie volgens schema? Dit hele proces is het leukste én meest leerzame onderdeel van de opleiding geweest.
Chiel Burger
Chiel Burger
PRO Coach

Onze trainers

De opleiding tot PRO Coach wordt gegeven door Sheila Gemin, Joost Rusche en Tom Sieverding.

Sheila Gemin

Sheila Gemin

Founder van The Cycling Academy (2012) en Master Executive Coach (VU University). Sheila werkt in het bedrijfsleven als executive coach en consultant, Strategy, Diversity &
Inclusion in het bedrijfsleven. Binnen The Cycling Academy is zij werkzaam als PRO coach, opleider en hoofdtrainer.

Joost Rusche

Joost Rusche

Joost Rusche is de inspanningsfysioloog van TCA. Na zijn master Bewegingswetenschappen is Joost gestart als trainer bij TCA. Vanaf 2014 is hij daarnaast verantwoordelijk voor de opbouw van de trainingen. Joost betrekt bij alles wat hij doet de nieuwste wetenschappelijke inzichten op het gebied van trainingsleer. 

Tom Sieverding

Tom Sieverding

Bewegingswetenschapper en fysiotherapeut, maar bovenal een fietsliefhebber. Het gebrek aan talent compenseert Tom ruimschoots met een grote fascinatie en passie voor de sport. Hij begeleidt en behandelt sporters uit verschillende disciplines, maar voornamelijk fietsers, hardlopers, roeiers en schaatsers.