1 op 1 coaching

Professionele sportbegeleiding voor niet-professionele fietsers met ambitie

Iedere sporter streeft binnen zijn of haar mogelijkheden naar een doel. Een profwielrenner probeert koersen te winnen. Een recreatieve fietser wil graag de Mont Ventoux bedwingen. En een fietser die net herstelt is van een blessure wil graag (weer) fit worden. Wat je doel ook is, wij als PRO coaches gaan samen met je de uitdaging aan.

Wat is PRO Coaching?

Het PRO Coachingstraject is een intensieve samenwerking tussen coach en sporter, waarbij je bijvoorbeeld een jaar lang naar een vooraf gedefinieerde prestatie toe werkt. Tijdens zo’n traject zullen er altijd moeilijke momenten zijn. Periodes waarbij sport, privé en werk even wat minder goed samengaan of je krijgt een blessure waardoor je even uit de running bent.

Juist op die momenten is het prettig om iemand te hebben, die samen met jou deze ‘obstakels’ probeert te overwinnen.

Als coach houden wij ons dus niet alleen bezig met je trainingsschema. Wij zijn er voor al je vragen en om je door de zware momenten heen te slepen. Wij bieden je alle hulp om die eindstreep te bereiken!

“Wij zijn gespecialiseerd in het ontwerpen van gepersonaliseerde trainingsschema’s op basis van je jouw fysiologisch profiel en het prestatiedoel dat je hebt gekozen. Onze aanpak gaat echter verder dan de sportprestatie en de conditieverbetering op korte of lange termijn.”

Onze aanpak

Wij leren sporters keuzes te maken, balans te vinden tussen sport, privé & maatschappelijk functioneren en omgaan met teleurstellingen of tegenslagen. Een prestatiedoel op korte of middellange termijn is hiervoor een heel effectief middel. Dit nemen wij meestal als uitgangspunt om een traject te starten.

Vitaliteit en gezondheid is een groot goed. Wij als PRO coaches gaan daar nog een stapje verder in. Wij dagen je uit om haalbare, maar uitdagende doelen te stellen. Hiervoor zal je uit je comfortzone moeten stappen, maar zal je een groei doormaken die je zelf misschien niet voor mogelijk had gehouden.

Coachee

Voor wie is PRO Coaching?

Wij werken met verschillende atleten. Ieder met zijn of haar eigen achtergrond, doelstelling(en), omstandigheden en beperkingen. Herken jij je in de onderstaande punten? Dan is PRO coaching misschien wel iets voor jou!

  • Heb je een concreet doel waar je voor wil trainen en wil je dit zo efficiënt mogelijk doen?
  • Heb je het idee dat er meer potentie in zit, maar weet je niet hoe je het eruit kunt halen?
  • Heb jij al een trainingsschema, maar vind je het lastig om je hieraan te houden?
  • Lukt het je maar niet om je trainingen te combineren met werk en een sociaal leven?
  • Wil jij meer inzicht in de progressie je maakt?
  • Zoek je iemand die je naar je doel kan begeleiden?
  • Wil je presteren als een pro, zonder je eigen leven op pauze te zetten?

Voordelen van The Cycling Academy

Wij kijken altijd naar je persoonlijke situatie

Een bijzondere doelstelling, een drukke baan of last van een terugkerende blessure? Wij ontwerpen altijd een programma op maat.

Training op fysiek én mentaal gebied

Trainen voor een wedstrijd of een wedstrijd rijden is niet alleen fysiek heel zwaar, ook het mentale aspect begeleiden wij als coaches.

Coaches met verschillende expertises

Al onze coaches hebben een ding gemeen: de liefde voor wielrennen. Verder hebben zij allemaal hun eigen specialiteit en aanpak.

Persoonlijk schema in TrainingPeaks

Alle PRO coaches werken met een trainingsschema in TrainingPeaks. Hiermee kunnen wij je voortgang in de gaten houden.

Het coachingstraject

Ieder trainingstraject begint met een kennismakingsgesprek. Hierin kijk je samen met je coach naar je sportdoel en je persoonlijke omstandigheden. Hoeveel tijd in de week kun je vrijmaken om te sporten? Moet er rekening worden gehouden met belangrijke gebeurtenissen of vakanties? Na afloop van het kennismakingsgesprek stelt je coach jouw persoonlijke trainingsschema samen in het programma TrainingPeaks. The Cycling Academy biedt twee programma’s aan: Trainingsschema’s en PRO Coaching.

Trainingschema

In het programma Trainingsschema’s heb je iedere maand een contactmoment met je coach. Je bespreekt eenmaal per maand je voortgang en indien nodig stelt je coach het schema bij of adviseert hij/zij een alternatieve trainingsvorm.

€ 99,- per maand

De kosten voor de intake bedragen €75 euro.

PRO Coaching

Voor wie een intensiever coachingstraject wil met meer begeleiding, is er PRO coaching. In dit programma plant je coach iedere week een contactmoment en evalueren jullie de voorgaande week. Naast jouw conditionele voortgang kijkt je coach ook naar je persoonlijke situatie. In het geval van blessures, ziekte, verhoogde werkdruk of gezinsverplichtingen moet een schema mee bewegen zonder dat het doel niet meer haalbaar wordt. Vaak kan een professional dit beter voor je inschatten. Jouw coach helpt je voorkomen dat een trainingsschema een last wordt. Daarnaast wordt er ook gewerkt aan de support en het managen van de verwachtingen van je omgeving

€149,- per maand

De kosten voor de intake bedragen €75 euro.

Wat zeggen onze coachee's?

Hoe hou ik mijn werk, sport en al het andere in mijn leven in balans? Met die vraag klopte ik bij Sheila aan. Een aantal (intensieve) coaching gesprekken hebben me geholpen te reflecteren, prioriteiten te stellen en de balans weer terug te vinden. Al met al een zeer positieve ervaring met goeie vooruitgang op sportief vlak en daarbuiten
Arwen Altenburg
Arwen Altenburg
Maandelijks hadden Sheila en ik contact over hoe het me verging en hoe ik me voelde zowel lichamelijk als mentaal, kreeg feedback, ze motiveerde en ook werd er af en toe even een spiegel voor gehouden. Het fijne was dat ik ook tussendoor kon appen als ik twijfelde hoe ik een training moest uitvoeren of als ik vermoeid was wat ik dan moest doen.
Lisette Fiere
Lisette Fiere

Onze coaches

Elk van onze coaches heeft een eigen specialiteit en aanpak. De klik die je hebt met je coach is van essentieel belang voor het succes van het coachingstraject. Daarom geven wij je de mogelijkheid om zelf een voorkeur voor een coach op te geven.

Sheila Gemin

Joost Rusche

Tom Sieverding

Chiel Burger

Gaan wij samen de uitdaging aan?

Wil jij echt graag je doel behalen? Je staat er niet alleen voor. Wij gaan graag de uitdaging samen met je aan. Vul het onderstaande formulier in voor een intake gesprek. 


Sluit Menu