+31 6 82 27 48 39 info@thecyclingacademy.nl

The Cycling Academy PRO Coach

Deze opleiding leidt je op tot PRO coach gecertificeerd door The Cycling Academy en richt zich op gebieden: inspanningsfysiologie, trainingsleer en coaching vaardigheden en coaching systemen.

Een PRO coach ontwerpt een gepersonaliseerd trainingsschema, monitort en analyseert de trainingsdata met behulp van TrainingPeaks en begeleidt de atleet op zowel organisatorisch, mentaal en motivatie vlak. Het belangrijkste kenmerk van de PRO coach is de relatie die de coach met atleet ontwikkelt. In deze coaching relatie staan vertrouwen, expertise en uitdaging centraal.

De coach heeft als doel om de atleet zo verstandig mogelijk naar het sportieve doel te brengen. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van meetgegevens als hartslagmeting, wattagemeting, voedingsdagboeken en de regelmatige persoonlijke interactie tussen atleet en coach.

De opleiding tot PRO coach beslaat drie essentiële onderdelen: Technische inhoud, coaching vaardigheden en uitvoering en onderzoek.

De opleiding tot PRO Coach bestaat uit drie modules.

Module 1: Inspanningsfysiologie en trainingsleer

Om je te ontwikkelen tot PRO coach is een gedegen expertise van fysiologie en trainingsleer en ervaring met het ontwerpen van gepersonaliseerde trainingsschema’s een must. Dit is de basis waarop de coaching relatie zich ontwikkelt. PRO coaches blijven zichzelf continue uitdagen, blijven leren en zoeken advies bij collega’s.

Module 2: Coaching proces en vaardigheden

Een van de belangrijkste voorspellers van coaching succes is de klik tussen coach en atleet. Maar wat is dat en hoe kun je hierop sturen. In deze module leer je jezelf kennen als coach en de rol die je vervult in het ontwikkelingsproces van de atleet.

Module 3: Sport Coaching opdrachten en onderzoek

De doelstelling van deze module is het opdoen van ervaring in het maken van trainingsschema’s, de monitoring hiervan en het begeleiden van een atleet. Een belangrijk onderdeel is de supervisie, of te wel: het reflecteren op de keuzes die je als coach maakt en de interventies die je pleegt. Dit doe je onder andere door onderzoek en het schrijven van een artikel of blog over een sportgerelateerd onderwerp dat we publiceren bij het afronden van deze module.

De modules zijn los te volgen. Wil je echter aan de slag bij The Cycling Academy als PRO Coach, dan zul je deze drie modules met een voldoende moeten afsluiten. Laat je gegevens hieronder achter dan mailen we je de uitgebreidere flyer.

De eerste module start op 6 januari 2018.

Informatie aanvraag

1 + 3 =