Het programma voor wielerseizoen 19/20

Het programma voor wielerseizoen 19/20

Een paar weken geleden zijn wij begonnen met alweer het 9e seizoen van The Cycling Academy. Ook dit jaar hebben we het programma op enkele onderdelen aangepast. Lees nu wat je kan verwachten!

Terug naar de basis

Waar er vorig jaar aandacht was voor intensieve stukken, weerstand en zware intervallen, gaan we dit jaar weer terug naar de basis. Wat we zien, is dat het aanbod van (indoor) wielertrainingen behoorlijk is uitgebreid in de afgelopen jaren. Wat wij ook zien, is dat dit aanbod zich vooral richt op intensieve trainingen en HIT. The Cycling Academy staat bekend om haar duurtrainingen. Duurtraining in termen van duur (lang) en rustige (D1-2-3) zones.

Duurtraining vs intervaltraining

In wielerland bestaat de tendens dat je met korte intensieve trainingen dezelfde resultaten kunt behalen als met de wat meer traditionele, lange duurtrainingen. Toch blijven veel wetenschappers duurtrainingen ondersteunen. Zoals Joe Friel zegt “Endurance fitness is a product of 3 things: aerobic capacity, lactate threshold, and economy. ” Economy en Endurance fitness worden vooral met lange, rustige duurtrainingen getraind.

Terug naar de duurtrainingen

Wij zijn ervan overtuigd dat beide, HIT én duurtrainingen noodzakelijk zijn bij duurprestaties. Duurtrainingen zijn toch echt noodzakelijk voor de ontwikkeling van je fysiek, je duurvermogen, herstelvermogen en mentale weerbaarheid. Kan je zonder duurtrainingen als je voor lange of meerdaagse tochten gaat? Wij denken van niet. Daarom gaat The Cycling Academy dit jaar weer terug naar de basis: duurtrainingen van 150-180 minuten in de lage duurzones.

Ook dit jaar hanteren we een geperiodiseerde aanpak namelijk Overgang, Volume 1 en Volume 2, Duurkracht en Specifiek. In vijf maanden doorlopen we deze verschillende fases.

De onderwerpen die we zullen bespreken zijn:

  • Techniek
  • Fysiologie
  • Trainingsschema’s,
  • (alternatieve) trainingsvormen
  • Inspanningstesten.

Wij hebben er zin in en zien je graag terug tijdens de trainingen!