Review: Coaching door Sheila Gemin

Je bekijkt nu Review: Coaching door Sheila Gemin

Bart werd in 2017/2018 gecoacht door PRO Coach Sheila Gemin. Lees in deze blogpost hoe hij dit heeft ervaren.

Mijn ervaring met PRO Coaching

In september 2017 besloot ik het roer om te gooien. M’n te zware lijf zat me in de weg. Ik besefte dat dit anders moest. “Ik wil gezond en fit leven” besloot ik in een flits. Niet veel later had ik Sheila aan de lijn, om me daarbij te helpen. Ze vroeg me het hemd van m’n zware lijf. Een prettig begin. Ik voelde me gezien en gesteund. We begonnen met een paar maanden wennen en rustig opstarten met fietsen en zwemmen. En core-training – die irritante oefeningen naast m’n bed in de vroege ochtend, waar Sheila me met haar opgewekte glimlach en vasthoudendheid steeds weer toe wist aan te zetten.

Het proces

Elke donderdag zweten in Barendrecht bij de Cycling Academy. Van lieverlee steeds wat meer en zwaardere trainingen. Maar steeds met een oplettende vinger aan de pols van Sheila. Past het nog met je werk? Is het nog gezellig met Suzanne? Heb je last van pijntjes? Doe even wat rustiger aan komende week! Elke maandag telefonisch afstemmen om terug en vooruit te kijken. Voor mij is dat cruciaal. Mezelf horen praten over hoe ikzelf de week ben doorgekomen en hoeveel zin ik heb in wat nog komt. Sheila trekt dan even aan een touwtje, als ik een smoesje heb om iets niet te doen (core-training….bijvoorbeeld).

De resultaten

En dan de resultaten. Eerst met ‘makkelijke benen’ de Amstel Gold Race gereden. Twaalf kilo afgevallen. Vanaf maart weer wedstrijden rijden en die ook weer winnen. In juni drie dagen heerlijk buffelen in de Italiaanse Alpen. In een supertijd de Stelvio op en kickend hard weer naar beneden. Wat een plezier, om te merken dat ik in een ritme een berg op kan rijden. Ongekende weelde. En dan de kers op de taart. Een week door de Pyreneeën, van kust tot kust. De Tourmalet, de Aspin, de Aubisque. Ik had nooit gedacht dat ik die met plezier zou opfietsen. In een ritme, met het oog op m’n hartslagmeter. Niet over het omslagpunt.

Door de coaching van Sheila heb ik vooral ook meer kennis over m’n lijf en hoe ik daarmee moet trainen en slim hard kan fietsen. Het besluit van nog maar een jaar geleden voelt als een keerpunt in m’n leven. Ik was op weg naar een bankzittend zwaarlijvig leven. In plaats daarvan ben ik nu een gemotiveerde sportman en haal ik doelen die ik niet voor mogelijk hield. En zonder coach was me dat nooit gelukt. Sheila bedankt!