Wij stellen aan je voor: PRO Coach Chiel Burger

Je bekijkt nu Wij stellen aan je voor: PRO Coach Chiel Burger

The Cycling Academy PRO Coaching voegt een nieuwe coach toe aan haar gelederen. Chiel Burger.  Chiel heeft de opleiding tot PRO Coach inclusief stage afgerond en mag zich nu PRO Coach noemen! Wij zijn heel blij met Chiel en we zijn er van overtuigd dat hij een mooie aanvulling is in ons team!

Het PRO Team The Cycling Academy – www.thecyclingacademy.nl/pro/

Artikel van Chiel Burger: Van voetballer naar wielrenner!

Tot twee jaar geleden stond ik elke zondag met een bal aan mijn voeten op het voetbalveld en doordeweeks een avond in de zaal. Echter kwam daar verandering in. De meeste van jullie kennen Alpe d’HuZes. Hierdoor is mijn liefde overgeslagen van voetbal naar wielrennen. In 2015 en 2016 heb ik zelf deelgenomen aan het evenement en sindsdien ben ik helemaal verkocht aan het wielrennen.

De eerste keer dat ik meedeed met Alpe d’HuZes combineerde ik voetbal nog met wielrennen. Tijdens de zomerperiode fietsen en daarna van september tot en met april lekker voetballen. Met die basis heb ik in 2015 deelgenomen aan Alpe d’HuZes. Aan het einde van dat jaar heb ik de beslissing genomen nogmaals deel te nemen aan Alpe d’HuZes en mezelf de volgende vraag gesteld: Hoe ga ik in 2016 mijn prestatie van 2015 overtreffen? Na een analyse van mijn trainingsschema van 2015 ben ik op zoek gegaan naar het antwoord op deze vraag. Ik ben toen in aanraking gekomen met The Cycling Academy. Zij hadden voor mij de oplossing, een gericht trainingsschema gebaseerd op regelmaat en afwisseling. Toen kwamen we op het volgende punt: Voetbal. Hoe zouden we hiermee om gaan? Uiteindelijk heb ik begin 2016 besloten tijdelijk te stoppen met veldvoetbal zodat ik in de weekenden tijd over had om extra trainingen te draaien voor mijn ultieme doel.

Sinds de overstap van voetbal naar wielrennen ben ik tot de conclusie gekomen dat het wielrennen mij een enorm gevoel van vrijheid geeft. Je kunt helemaal je eigen route bepalen en binnen een relatief kort tijdbestek in een andere wereld zijn. Van polders naar bossen, of duinen tot gekleurde bloembollenvelden. Tot mijn eigen verbazing merkte ik ook dat er een overeenkomst is tussen voetballen en wielrennen. Wanneer je je aansluit bij een groep heb je al snel het teamgevoel, herkenbaar uit het voetbal. Met onderweg tijd voor “kleedkamerpraat”, of tijdens de tussenstop onder het genot van een kop koffie. Wat een nadeel kan zijn van in een groep rijden is dat je niet je specifieke eigen training kan doen, die je wel doet wanneer je alleen rijdt.

De winterperiodes, een mindere tijd voor de wielrenner, kom ik de donkere dagen goed door om doordeweeks toch te gaan zaalvoetballen. Door de korte felle sprintjes is het een intensieve training. Het is een ander soort belasting dan fietsen maar wel een alternatieve trainingsvorm om de hartslag lekker omhoog te jagen. Een risico dat je dan wel neemt is dat zaalvoetbal een bijzonder blessuregevoelige sport is voor knieën en enkels. Als niet beroepsmatige sporter is het leuk om de training af en toe af te wisselen, dan houd je het langer vol en blijf je langer vitaal en actief. Door bijvoorbeeld in de wintermaanden wel in de zaal te voetballen. Na deze activiteiten zal je extra veel zin hebben om de fiets weer op te springen.

PRO Coach Chiel Burger