The Cycling Academy fietst Dam tot Dam Fietsclassic

The Cycling Academy fietst Dam tot Dam Fietsclassic

We gaan weer samen fietsen! Na een zomer vol uitdagende sportieve evenementen bereiden we ons langzaam voor op een winterseizoen vol indoor duurtrainingen. Maar voordat we weer naar binnen gaan, fietsen we eerst nog een keer samen buiten. En wel tijdens de Dam tot Dam Fietsclassic op zondag 20 september. Ben jij er ook bij?

Op zondag 20 september fietsen we met minimaal 15 trainers & leden van The Cycling Academy de Dam tot Dam Fietsclassic. We worden om 08.30 als team op de foto gezet en vertrekken dan gezamenlijk voor een tocht van 105 of 145 kilometer.

145 km
De 145 km is de langste en populairste afstand. Vanaf het vertrek op de Dam fietsen de deelnemers door de historische binnenstad van Amsterdam. Via de Damstraat, Kloveniersburgwal en Nieuwmarkt vindt het langgerekte peloton zijn weg naar de IJtunnel. Na deze unieke passage vervolgt de route zich over delen van het Dam tot Damloop parcours naar Dammen als Zaandam, Oost Knollendam en Schoorldam. Langs de route zijn verzorgingsposten in Alkmaar, Obdam en Monnickendam.

105 km
Bij West Graftdijk verlaat deze route het parcours van de 145 km. Door de Beemster fietsen de deelnemers naar de speciaal voor deze afstand ingerichte verzorgingspost in West Graftdijk. De fietsers gaan langs de horeca in Middenbeemster naar Edam, waar de route weer samenkomt met de 145 km. Na Volendam volgt de gezellige verzorgingspost in Monnickendam. Via Uitdam en Durgerdam vervolgt de route zich over de Amsterdamse bruggen door de binnenstad terug naar de finish op de Dam.

Fiets je mee?
Meld je dan vóór maandag 24 augustus aan via de webshop. Als je met The Cycling Academy fietst betaal je slechts 13 euro, inclusief medaille.

The Cycling Academy wielerkleding
We zouden het leuk vinden om met zoveel mogelijk wielrenners in de wielerkleding van The Cycling Academy aan de start te staan. Trek jouw wielershirt dan ook aan op zondag 20 september of bestel nog snel een wielershirt via onze webshop!