• Wil jij getraind starten aan het wielerseizoen 2017? Train met ons mee! Schrijf je in!

  • info@thecyclingacademy.nl of +31 6 82 27 48 39

Pro: persoonlijke begeleiding

Trainingsschema wielrennen
“Als ik me maar aan dat trainingsschema houd, dan kom ik er wel”. Misschien dacht je dat wel aan het begin van dit jaar toen je begon met de voorbereiding op het sportieve doel dat je dit jaar hebt gesteld. Je traint voor de Alpe d’HuZes, Tour for Life, Giro di Kika, de Marmotte of een andere uitdagend fietsavontuur, maar in de praktijk blijkt het lastiger om je aan dat trainingsschema te houden dan je had gedacht. Soms vraag je je af of je niet een tandje bij kunt schakelen of nu juist beter wat rust kunt nemen. Het voelt misschien alsof je moet leven als een prof, maar je moet ondertussen ook gewoon je werk en je sociale leven draaiend houden. Kortom, de voorbereiding op zo’n tocht is best pittig en ondanks dat je goed voorbereid bent met een trainingsschema is het soms best fijn om iemand om advies te kunnen vragen. Iemand met verstand van trainingsleer die jou er op de pittige momenten doorheen kan coachen. Om er voor jou te kunnen zijn tot aan de finishstreep starten wij daarom met The Cycling Academy PRO: persoonlijke begeleiding op zowel fysiek als mentaal gebied door drie professionals op het gebied van training. Zodat jij straks met een glimlach over die eindstreep komt!

Wat

Er zijn twee opties waarbij het behalen van jouw doel op een manier die bij jou past altijd centraal staat.

 

Optie A Trainingsschema’s : Naast het eenmalige trainingsschema kun je je door ons laten begeleiden tot aan jouw doel. Hierbij evalueren we jouw trainingsschema één keer per maand en stellen dat zo nodig bij. We nodigen je uit om je voortgang te meten in het Wattbike centrum.

Optie B  Coaching: Tot slot is er de versie waarbij wij naast het op- en bijstellen van het trainingsschema elke week een contact moment plannen, waar we de voorgaande week evalueren. Naast jouw conditionele voortgang kijken we ook naar jouw persoonlijke situatie. Een trainingsschema moet in te passen zijn in je leven, als jij je leven moet omgooien om het schema te laten passen dan kan het tegen je gaan werken. In het geval van blessures, ziekte, verhoogde werkdruk of gezinsverplichtingen moet een schema mee bewegen zonder dat het doel niet meer haalbaar wordt. Vaak kun je dit niet overzien en kan een professional dit beter voor je inschatten. Wij helpen je voorkomen dat een trainingsschema een last wordt. We denken ook aan de support en het managen van de verwachting van je omgeving

Het team

Vanuit onze diverse achtergronden vormen wij een team waarbij niet alleen de inspanningsfysiologie, maar ook de persoonlijke ontwikkeling van mensen centraal staat. Wij geven we je niet een technisch trainingsschema waarbij je af en toe een mailtje krijgt als je het niet volhoudt, maar kijken ook naar de mens en zijn/haar persoonlijke situatie. Door middel van persoonlijk contact zorgen wij ervoor dat je dat doel op jouw manier gaat halen!

Sheila GeminSheila Gemin is naast The Cycling Academy founder (2012) en executive (team) coach binnen het bedrijfsleven . Het dagelijks leven van Sheila staat in het teken van coaching, ontwikkeling en prestaties. Zij voegt dan ook niet alleen haar expertise op het gebied van training en begeleiding toe aan het team, maar neemt ook mentale voorbereiding op jouw sportieve doel voor haar rekening. Sheila: “Veel van de coaches die ik zelf heb gehad stelden wel het trainingsschema bij als het even niet zo goed ging, maar ze keken niet naar de oorzaak van de dip. Mentale focus is in de voorbereiding op een sportief doel een belangrijk onderdeel. Dit komt bij The Cycling Academy Pro dan ook zeker aan bod komt”.


Joost RuscheJoost Rusche
is de inspanningsfysioloog van The Cycling Academy. Na zijn master Bewegingswetenschappen aan de Vrjie Universiteit is Joost gestart als trainer bij The Cycling Academy. Vanaf 2014 is hij daarnaast verantwoordelijk voor de opbouw van de trainingen van The Cycling Academy. Joost betrekt bij alles wat hij doet de nieuwste wetenschappelijke inzichten op het gebied van trainingsleer. Hij daagt hiermee de anderen in het team uit om keer op keer om met precisie een persoonlijke trainingsschema en begeleidingsplan op te stellen. Naast The Cycling Academy is Joost werkt Joost ook nog bij het Wattbikecentrum waar regelmatig inspanningstesten voor The Cycling Academy af worden genomen.

Erik WesteinErik Westein is als personal trainer dagelijks bezig met het opstellen en de uitvoering van trainingsschema’s. Hij gebruikt hierbij de kennis die hij heeft opgedaan als wetenschappelijk onderzoeker. Naast trainer is Erik ook sportvastencoach en brengt dan ook veel kennis over de rol van voeding in het bereiken van je sportieve doel mee in het team.


De kosten
Optie A: Intake: 75 euro en 79 euro per maand (minimaal 3 maanden)
Optie B: Intake: 75 euro en 129 euro per maand (minimaal 3 maanden)

Voor beide opties worden eenmalig kosten in rekening gebracht voor de intake. Deze intake bestaat uit een persoonlijke gesprek met je coach welke de basis vormt voor de coaching en het ontwerp van het trainingschema.

 

Uw naam (verplicht)

Wat is je sportieve doel?

Uw email (verplicht)

Telefoonnummer

Wie wordt je coach?

Opmerkingen of vouchercode

 

One Comment

  1. Jaap Berg   08/01/2017 21:39 / Reply

    Hoi,

    Ik ben op zoek naar een trainer voor wielrennen. Ik fiets op het elite niveau en heb het gevoel dat ik meer uit mezelf en mijn trainingen kan halen. Coaching die ik nu heb is weinig tot niet interactief en merk dat ik dat wel nodig heb. Train met hartslag en vermogensmeter. Hebben jullie ervaring met het trainen van elite wielrenners? Zo ja, is het mogelijk om hierover een keer door te praten?

    https://www.strava.com/athletes/5713984

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*