Tom Dumoulin & zijn omslagpunt

  • Berichtcategorie:Blog / Training Tips
  • Leestijd:2 minuten gelezen
Je bekijkt nu Tom Dumoulin & zijn omslagpunt

Afgelopen zondag won Tom Dumoulin een zware bergetappe van de Tour de France. Wij genieten nog steeds na… en zijn onder de indruk! In een interview na afloop gaf Tom aan dat hij zo goed heeft kunnen rijden, omdat hij ‘weet waar zijn grenzen liggen’. Dat klinkt ons natuurlijk bekend in de oren!

Tijdens de indoor duurtrainingen in het winterseizoen hebben we het immers regelmatig over het omslagpunt en naarmate het buitenseizoen nadert trainen we ook steeds vaker hoe het is om net onder je omslagpunt blijven. Ook Tom weet waar zijn omslagpunt ligt: hij weet hoelang hij op een bepaald niveau kan rijden. Vanuit zijn enorme ervaring in het tijdrijden, waar je lang tijd binnen (vaak vooraf bepaalde) vermogensgrenzen blijft fietsen, kan hij blindelings vertrouwen op zijn gevoel, hartslag- en vermogensmeters. Hierdoor kan hij de zware inspanning volhouden terwijl hij zo hard mogelijk fietst.

Het leuke hiervan is dat dit niet alleen voor Tom geldt, maar ook voor de ‘gewone’ wielrenner die een berg gaat beklimmen. Hoe meer je weet over jouw ‘vermogen’, hoe beter je kunt presteren. Wil je hier meer over weten, kom dan vanaf november eens trainen bij één van onze locaties in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Barendrecht of Wageningen! Wil je actieve begeleid worden bij het behalen van jouw doelen, bekijk dan eens de mogelijkheden van The Cycling Academy Pro.

Foto: Wouter Roosenboom