Train je wel (goed) genoeg?

  • Berichtcategorie:Blog / Training Tips
  • Leestijd:3 minuten gelezen
Je bekijkt nu Train je wel (goed) genoeg?

Jouw sportieve doel komt nu echt dichtbij. Na een jaar lang voorbereiden wordt het nu toch wel spannend. Heb je wel genoeg gedaan? Heb je wel op de juiste manier getraind? Ben je er straks wel klaar voor? Nu het bijna zover is zou je eigenlijk wel antwoord willen op deze vragen. En je zou wel willen weten wat je nu het beste kunt doen. Er zijn zoveel manieren om te trainen…

Je hoeft maar een blik op Facebook of op Strava te werpen aan het eind van het weekend en alle ellenlange trainingsritten vliegen je om de oren. Als je maar heel veel op de fiets zit dan komt het wel goed, toch? Met een druk leven is het soms lastig om elke dag een paar uur op de fiets te zitten. Het komt dan aan op efficiënt trainen. Na het leggen van een basis in de winter met veel duurtrainingen volgen er in de lente meer intensieve trainingen. Kortere trainingen met een hogere hartslag. Intervallen. Met zoveel verschillende manieren om intervallen te doen. Wat kun je nu het nog maar zo kort is tot jouw sportieve doel het beste doen?

Ten eerste hangt alles af van wat je al gedaan hebt. Heb je in de winter vooral gewerkt aan je duurvermogen of heb je toen juist veel intensieve ritten op de mountainbike gedaan? Misschien heb je je trainingen wel gecombineerd met krachttraining. Om te bepalen hoe je de laatste weken of maanden in gaat vullen is het daarnaast belangrijk wat je nog wil bereiken. Wil je nog iets sterker worden? Wil je nog iets beter herstellen na een rit? Wil je nog sneller worden? In een korte tijd kun je geen enorme stappen meer maken, maar als je nog iets wil bereiken dan is de juiste focus essentieel.

Uit de ervaring van onze deelnemers blijkt dat je op dit moment niet de enige bent die tegen deze vragen aanloopt. We begrijpen dat het niet voor iedereen mogelijk is geweest om een trainingsschema te laten maken en/of persoonlijke begeleiding te nemen. Speciaal voor deze mensen is het nu ook mogelijk om één keer je trainingsvoortgang door te nemen met één van onze trainers. Een check-up om te kijken waar je staat en waar je naartoe wil. Wil jij gebruik maken van deze mogelijkheid, stuur dan een mail naar info@thecyclingacademy.nl.