Marketing en Communicatie: Kim

Je bekijkt nu Marketing en Communicatie: Kim

Kim BruiningHoewel ik altijd al veel heb gefietst, kocht ik pas op mijn 28e mijn eerste racefiets. Ik ging namelijk in Limburg wonen en in tegenstelling tot de rest van Nederland kwam ik op mijn stadsfiets niet vooruit op die heuvels. Mijn broertje was op dat moment net fietsenmaker in opleiding en hij had wel een mooie racefiets voor me. Al gauw vloog ik de Limburgse heuvels over. Dat had ik jaren eerder moeten doen. De sportarts bij wie ik vijf maanden later een eerste test deed dacht hier hetzelfde over. ‘Je had  prof moet worden’ waren zijn woorden nadat ik 295 watt had getrapt.

Het fietsen beviel mij dus wel en dat smaakte naar meer. In het verleden had ik veel vrijwilligerswerk gedaan en in het ‘goede doelen fietsen’ zag ik een manier om sport & goed doen te combineren. In een tijdschrift van mijn fietsende oom las ik iets over de Tour for Life. Ik zag dat het evenement over twee weken was en dat er nog vrijwilligers nodig waren.  Ik had die week nog vrij en meldde me aan. Dit was het begin van een avontuur: in 2012 kwam ik de liefde van mijn leven tegen, in 2013 fietsten we samen de Tour for Life, in 2014 begeleidde ik team WeCycle4Life en voor 2015 heb ik Sheila zo gek gekregen om met een team mee te doen! In 2015 fiets ik zelf de Giro di Kika, een nog net iets pittigere goede doelen fietstocht voor Kika.

De Tour for Life en de Giro di Kika hebben mij ook bij The Cycling Academy gebracht. Na de Tour for Life zocht ik naar een manier om mijn duurtrainingen voor de volgende uitdaging leuker te maken. De meiden van WeCycle4Life trainden al bij The Cycling Academy in Amsterdam en zo kwam ik op het idee om oprichtster Sheila te benaderen om The Cycling Academy richting Den Haag te krijgen. Van het één kwam het ander en uiteindelijk ben ik nu verantwoordelijk voor de trainingen in Leiden en voor de marketing van de hele Cycling Academy.

Als trainer bij The Cycling Academy weet ik als geen ander wat er komt kijken bij de voorbereiding op het fietsen van een uitdagende meerdaagse tocht in de bergen. Daarnaast ben ik als oprichtster van een marketingbureau voor de fietswereld en een merk voor fietsende vrouwen perfect op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van fietsen. Graag deel ik jullie al fietsend mee mijn ervaring met je en help ik je met het behalen van jouw sportieve doel(en). Tot snel in Leiden!