• Wil jij getraind starten aan het wielerseizoen 2017? Train met ons mee! Schrijf je in!

  • info@thecyclingacademy.nl of +31 6 82 27 48 39

Trainer: Daniëlle

08/10/2015
/ in Trainer
/ door Redactie

Trainster Daniëlle Bourgondiën kwam in aanraking met The Cycling Academy tijdens de voorbereiding op Tour for Life. Ze ging van helemaal geen fiets naar 1250 kilometer in acht dagen. In de periode voor die uitdaging deed ze mee aan de indoor duurtrainingen van The Cycling Academy. InmiddVrouwenwielrennen Utrechtels heeft ze haar trainersopleiding met succes afgerond en geeft ze voor het tweede seizoen duurtrainingen bij The Cycling Academy Utrecht, zodat ze anderen ook kan helpen hun sportieve doelen te behalen:

“In 2012 bedacht ik me dat ik Tour for Life wilde fietsen en dus kocht ik begin 2013 een fiets en ging ik fietsen. Helaas viel het team waarmee ik zou gaan fietsen tot twee keer toe uit elkaar en schoof Tour For Life  voor mij een jaartje op. Achteraf maar goed ook, want er kwam heel wat bij kijken. In 2014 was het dan zover en reed ik 1250 kilometer en 19.400 hoogtemeters  in acht dagen voor Artsen Zonder Grenzen. Prachtig vond ik het, maar de weg naar dit doel was eigenlijk nog veel mooier realiseer ik me nu. Op mijn pad naar Tour For Life sloot ik me aan bij Vrouwenwielrennen (eerst in Amsterdam, nu in Utrecht), deed ik een paar keer per week een duurtraining bij The Cycling Academy, en reed ik bijna iedere toertocht die er is in Nederland. Ik heb ontzettend leuke mensen ontmoet, nieuwe vrienden gemaakt, genoten van het Nederlandse landschap, mijn grenzen verlegd en ik ben mentaal en fysiek sterker geworden. Dit gun ik iedereen en daarom ben ik vorig jaar trainer geworden bij The Cycling Academy; als jij een doel hebt, wil ik je helpen om die te behalen!

Na een jaar vol met hardloopdoelen (o.a. de marathon van Rome), is het nu weer tijd om de focus op het fietsen te leggen. Mijn doel is om aankomend jaar de 240 km Amstel Gold Race, de Dolomieten Marathon en The Ride te rijden.”

 

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*