• Wil jij getraind starten aan het wielerseizoen 2017? Train met ons mee! Schrijf je in!

  • info@thecyclingacademy.nl of +31 6 82 27 48 39

Trainer: Ella

08/10/2015
/ in Trainer
/ door Redactie

The Cycling Academy AmsterdamTrainster Ella kocht in september 2013 haar eerste racefiets en volgde die herfst & winter gelijk twee duurtrainingen per week bij The Cycling Academy Amsterdam. Ze leerde van alles over fietstechniek, hartslagzones, voeding en werd merkbaar fitter. Sinds 2015 is ze ook als trainer betrokken bij The Cycling Academy Amsterdam:

“Wielrennen … dat was het helemaal als ik een aantal collega’s van me moest geloven. Kijken naar de sport deed ik graag maar om het nou zelf te gaan doen, leek me een brug te ver. Desalniettemin besloot ik te gaan fietsen want het idee om ooit zelf de Alpe d’Huez, Tourmalet of andere tot de verbeelding sprekende bergen op de racefiets te kunnen beklimmen, leek me een geweldige ervaring. Al snel was ik in het bezit van een prachtige Italiaanse racefiets want ja, het oog wil ook wat. Het was september 2013 ….

Met de naderende herfst- en wintermaanden voor de deur vroeg ik me af hoe ik die zo goed mogelijk kon doorkomen. Ik kwam in contact met The Cycling Academy en twee keer per week volgde ik de duurtrainingen, leerde van alles over fietstechniek, hartslagzones, voeding en werd merkbaar fitter. Daarnaast leerde ik veel leuke mensen kennen. Een avondje trainen bij The Cycling Academy werd al gauw meer dan een avondje trainen: ervaringen werden uitgewisseld, er werd gelachen en er werden plannen gesmeed voor gezamenlijke toertochten en zelfs fietsvakanties.

Nu, twee jaar later kan ik niet anders zeggen dan dat The Cycling Academy mij veel meer heeft gebracht dan alleen een fit lijf. Ik ben onderdeel van een fiets community, mensen die elkaar opzoeken voor gezamenlijke trainingstochten, toertochten en elkaar stimuleren & uitdagen in het stellen van nieuwe – al dan niet gezamenlijke – doelen. Afgelopen zomer heb ik met een groep een zevendaagse cyclo door de Pyreneeën gemaakt: 900km, 16.500 hoogtemeters. Voor komend seizoen krijgen mijn doelen inmiddels ook vorm: Amstel Gold Race, Les Trois Ballons, Maratona Des Dolomites, veel toertochten en zelfs een sprint triatlon. Allemaal zaken waarvan ik twee jaar geleden niet had gedacht dat ik het zou kunnen.

Ik ben Ella, in het dagelijks leven werkzaam als business controller en daarnaast veel ervaring in het geven van persoonlijke ontwikkelingstrainingen en het coachen van groepen en individuen. Inmiddels heb ik de trainersopleiding bij The Cycling Academy afgerond en in die rol wil ik anderen zo goed mogelijk voorbereiden op het komende fietsseizoen waarin zij hun doelen gaan realiseren. Want vergeet één ding niet: de weg naar het doel toe is langer dan het bereiken van het doel zelf. Het gaat er dus om die weg zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Mijn bijdrage daarin is dat ik in de trainingen energie, enthousiasme & mijn ervaring zal inbrengen. Tot snel in Amsterdam!”

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*