• Wil jij getraind starten aan het wielerseizoen 2017? Train met ons mee! Schrijf je in!

  • info@thecyclingacademy.nl of +31 6 82 27 48 39

Trainer & medisch adviseur: Peter

16/11/2014
/ in Trainer
/ door sheila

 

Mijn naam is Peter van Esseveldt, ik ben één van de trainers bij the Cycling Academy.

Ik ben zo’n 30 jaar huisarts in Amstelveen. Mijn grootste hobby!

Door een toevallige samenloop kwam ik in contact met Sheilla Gemin tijdens een traditioneel spin-uurtje.  Omdat ik  er van overtuigd ben  dat de basis van  veel  sporten  de duurtraining is en dit mis in de traditionele spinlessen ben ik aangesloten geraakt bij  the Cycling Academy

Dokter PeterMijn eigen sportverleden ligt o.a. in het roeien. In de jaren 70-80 heb ik bij de ASR Nereus
wedstrijd geroeid. Hierdoor ben ik een vervend voorstander geworden van lange training in lage intensiteit (=zones)  als basis van sportactiviteiten.
Nadat ik gestopt was met roeien en mij op mijn praktijk gestort heb,  ben ik na verloop van tijd  het sporten erg  gaan missen. Zo’n 10 jaar geleden heb ik mijn oude race fiets, inmiddels fors gedateerd, van zolder gehaald en ben ik weer gaan fietsen. Sporten in deze vorm vormt voor mij een uitlaatklep om mijn dagelijkse werk als huisarts goed te kunnen uitoefenen. Daarnaast wil ik graag gezond blijven en gezond oud worden. Ik noem het maar een vorm van gezonde verslaving. Hoe dan ook maakt niet zoveel uit.
Van 2010 t/m 2012 ben ik ploegarts bij het Rabo Cycling Team geweest. Hiermee kwam ik in aanraking met de topsport pur sang. Daar  ik deze bezigheid niet goed  met mijn praktijkwerkzaamheden kon verenigen ben ik gestopt als ploegarts.

Mijn doel is  om mensen die beginnen met  fietsen of zich voor een  (goed-)doel willen gaan inzetten een basis mee te geven om dit  doel te bereiken. Ik hoop dat zij hetzelfde enthousiasme  aan het fietsen overhouden als ik en vooral dat ze door blijven gaan om te  sporten.

Mijn eigen doelen voor 2015 zijn om de Giro di Kika met het Cycling Academy team en een tocht  in de Cervennen ( oa  mt Ventoux 2x )met oude roeimaten zo goed mogelijk te ver volbrengen.

 

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*