Waarom ik trainer ben geworden bij The Cycling Academy

Waarom ik trainer ben geworden bij The Cycling Academy

De fietssport (race, cyclocross en atb) is mijn grote passie. Niet heel verrassend aangezien ik het van kleins af aan, thuis met de paplepel ingegoten heb gekregen. Na het behalen van mijn wielertrainer 3 opleiding, bij de NTFU (Nederlandse Toerfiets Unie), wilde ik heel graag deze passie en mijn jarenlange ervaring gaan delen. Natuurlijk het liefst met gelijkgestemden fietspassionisten (fanaten).

Van jeugdtrainer tot lid van de trainersgilde van TCA

Ik startte als jeugdtrainer bij een wielervereniging in de buurt en heb dit een aantal seizoenen met veel plezier mogen doen. Totdat ik een artikel voorbij zag komen over Sheila Gemin en haar The Cycling Academy in Fietssportmagazine, het clubblad van de NTFU. Dit was voor mij dé aanleiding om een hele tijd later, na het lezen van een oproep voor nieuwe trainers bij TCA, de stap te zetten en contact op te nemen met Sheila. Een intakegesprek bij van Der Valk in Ridderkerk volgde en het bleek een schot in de roos te zijn! Ik mocht als freelance trainer toetreden tot de trainersgilde van TCA.

Franchisenemer van The Cycling Academy Barendrecht

Ik kon, ná het volgen van een interne TCA trainersopleiding, mijn passie verder gaan delen met andere wielrenners die zich wilden voorbereiden voor diverse sportieve uitdagingen. Tegelijkertijd kon ik ook mezelf verder gaan ontwikkelen als trainer, entertrainer, begeleider en later ook ondernemer.

Sinds 2018 ben ik namelijk franchisenemer (regio Rijnmond) geworden van de vestiging in Barendrecht, waar we komend seizoen alweer voor het 5e jaar op rij de trainingen gaan verzorgen. Een hele mooie kans en gelegenheid om mijn activiteiten als wielertrainer/begeleider, MindfulCycling instructeur en sportmasseur uit te breiden, o.a. binnen de regio Rijnmond. Zodoende creëer ik meer mogelijkheden voor fietspassionisten om doelgerichter te trainen en zo de kans te vergroten dat ze hun sportieve (fiets) doelen behalen.

Ook trainer worden bij TCA?

Wil jij ook je passie achterna gaan en ambitieuze fietspassionisten begeleiden? Bij The Cycling Academy zijn wij op dit moment op zoek naar nieuwe trainers. Ik zou het fantastisch vinden om nieuwe trainers aan mijn top team toe te voegen!

Jeffrie Janssen, eigenaar/trainer
The Cycling Academy Barendrecht (Regio Rijnmond)