Wielertochten 2018: deze mag je niet missen!

Je bekijkt nu Wielertochten 2018: deze mag je niet missen!

De eerste twee weken van 2018 zijn alweer bijna voorbij. Indoor wordt er bij TCA flink gewerkt aan de basis voor het nieuwe wielerseizoen. Heb jij je doel(en) al bepaald? Of weet je nog niet welke wedstrijden of wielertochten je gaat doen? We zetten een paar mogelijkheden op een rijtje.

April: het begin van het wielerseizoen

April is de maand waarin het wielerseizoen voor de meeste wielrenners pas echt begint. Deze maand kan qua weersomstandigheden echt alle kanten op. Heb je deze winter stilgezeten en niet veel gedaan aan je wielervorm dan kan de confrontatie groot zijn. De meeste sporters die bij The Cycling Academy trainen, gebruiken deze maand om hun vorm te testen. Dit leidt vaak tot verrassende uitkomsten.

De grotere wielertochten in april zijn de Amstel Gold Race, de Ronde van Vlaanderen, en de Ronde van Noord-Holland. Deze evenementen zijn vaak uitverkocht voor je het doorhebt. Ook zijn er nu al mensen aan het trainen voor Parijs-Roubaix, een serieus heroïsche tocht. Voor de Amstel Gold Race zijn er ook alternatieven, die minder druk zijn, bijvoorbeeld: De Alternatieve Toertocht. De Ronde van Vlaanderen is een pittige tocht, die voor veel renners eigenlijk te vroeg komt. Als je eraan begint, begin dan vroeg (nu) met je voorbereiding. De Champion heeft meerdere leuke tochten al in het begin van het jaar bijvoorbeeld de strandrace op 13 januari. De ronde van Noord Holland is inmiddels een begrip en de wind maakt hem vaak uitdagend.

Wielertochten in mei

De maand mei is voor fietsers een typische voorbereidingsmaand. De KlimClassic, Limburgs Mooiste en de Classico Borreti zijn de vaak drukst bezochte evenementen. Ook de vlakke ritten zijn populair! De Friese Elfstedentocht (240 km) is er eentje voor op je bucketlist. Een zeer lange tocht met soms wat (tegen)wind. Ook een leuke tocht is de Ronde van Nijmegen, uitdagend en een prachtige omgeving. Omdat er in deze maand zoveel mogelijkheden zijn, doe je er goed aan om alvast een planning te maken. Als je wilt kun je elk weekend wel ergens op de fiets zitten. Of dat echt verstandig is, is een tweede vraag. In de maand mei kan je alleen in Nederland al kiezen uit bijna 42 verschillende wielertochten. Mogelijkheden genoeg!

Pieken of voorbereiden in juni

Juni, de maand waarin de grote evenementen plaatsvinden en voor een aantal mensen HET doel op het programma staat. Bijvoorbeeld Giro de Kika of Alpe d’HuZes. Als je in maart pas begint met trainen, dan ben je eigenlijk te laat voor zoiets als Giro de Kika (en eigenlijk ook 4-6x Alpe d’HuZes). Start op tijd met voorbereiden en trainen, zodat je niet zoveel stress in deze maand ervaart. Ook wordt juni vaak gebruikt als voorbereidingsmaand. The Cycling Academy organiseert samen met Chalet Beyond een Challenge in Bormio, een (halve) week klimmen in de Dolomieten. Prima opstapje naar de grote klassiekers in Juli. Daarnaast kan je in juni kiezen uit ongeveer 34 verschillende tochten in NL bijvoorbeeld de welbekende Jan Janssen Classic of de Jean Nelissen Classic.

Juli: de maand van de Tour de France

De Marmotte Alpes en de Dolomieten Marathon vinden allebei in deze maand plaats. Voor veel renners is dit het hoofddoel. In juli vindt ook de Tour de France plaats. Er zijn allerlei mogelijkheden om zelf een korte en alternatieve versie van deze tour te rijden. Deze worden vaak individueel en voor een goed doel georganiseerd. De Haute Route is een leuke uitdaging als je het ook tegen pro cyclists wilt opnemen. Bereid je goed voor! Deze cyclo is serieuze business.

Hoogtepunten van augustus

Augustus is de maand van Tour for Life, de Marmotte Zwitserland en de Marmotte Pyreneeën. Grote én zware cyclo’s, die je als ervaren fietser niet wilt missen. In augustus zie je ook veel renners ‘coast to coast’ meerdaagse evenementen rijden. Bijvoorbeeld van Barcelona naar Biarritz. Wil je dichterbij huis blijven? Dan kan je kiezen uit Luik-Bastenaken-Luik of de Ardennentrip in Heerlen. Voldoende mogelijkheden zowel in Nederland als het buitenland!

September: samen het seizoen afsluiten

Ook in September kan je nog steeds mooie en uitdagende wielertochten rijden. Wat we merken is dat september de maand is waarin de meesten mensen weer aan het werk gaan, het nieuwe schooljaar begint en daardoor de afbouw naar het winterseizoen zo langzaamaan start. De meest bekende tochten in september zijn de Dam tot Dam FietsClassic, de Gerrie Knetemann Classic en in het zuiden van ons land de Boogies Extreme. Ook het goede doelen evenement Ride for the Roses vindt in september plaats.

Haal je klimmersbrevet

Natuurlijk kan je ook je klimmersbrevet behalen. Ken je dit nog niet? Wij kunnen het je zeker aanbevelen. Voor het klimmersbrevet hoef je niet eens naar het buitenland. Alle tochten zijn gewoon hier in Nederland!

Geniet van elke wielertocht!

Zoals je ziet, zijn er genoeg mogelijkheden voor een uitdagend fietsjaar. Ons advies: neem één of twee hoofdevenement en vul deze aan met kleinere, kortere wielertochten. Geniet van elk evenement en gebruik elk evenement als opstapje/testmoment voor je uiteindelijke doel. Vergeet daarnaast niet: zorg voor voldoende rust en rijd altijd je eigen koers.

Het team van The Cycling Academy wenst je een mooi fietsjaar met veel plezier én succes.

Fietsen als een pro

Mocht je willen weten wat de Pro’s het komende jaar doen? Hieronder volgt een overzichtje:

Januari
16-21: Santos Tour Down Under (Australië)
28: Cadel Evans Great Ocean Road Race (Austalië)

Februari
6-10: Ronde van Dubai (Verenigde Arabische Emiraten)
24: Omloop Het Nieuwsblad (België)
25: Kuurne-Brussel-Kuurne (België)

Maart
3: Strade Bianche (Italië)
4-11: Parijs-Nice (Frankrijk)
7-13: Tirenno-Adriatico (Italië)
17: Milaan-San Remo (Italië)
19-25: Ronde van Catalonië (Spanje)
25: Gent Wevelgem (België)
28: Dwars door Vlaanderen (België)

April
1: Ronde van Vlaanderen (België)
2-7: Ronde van het Baskenland (Spanje)
8: Parijs-Roubaix (Frankrijk)
15: Amstel Gold Race (Nederland)
18: Waalse Pijl (België)
22: Luik-Bastenaken-Luik (België)
25-30: Ronde van Romandië (Zwitserland)

Mei
1: Rund um den Finanzplatz Eschborn-Frankfurt (Duitsland)
5-27: Ronde van Italië
13-19: Ronde van Californië (Verenigde Staten)

Juni
1-8: NK Wielrennen (locatie nog niet bekend)
3-10: Critérium du Dauphiné (Frankrijk)
9-17: Ronde van Zwitserland

Juli
7-29: Ronde van Frankrijk
29: Prudential RideLondon-Surrey Classic (Engeland)

Augustus
4: Clasica San Sebastian (Spanje)
4-10: Ronde van Polen
13-19: Binck Bank Tour (Benelux)
19: CyClassics Hamburg (Duitsland)
25-16 september: Ronde van Spanje
26: Bretagne Classic-Ouest France (Frankrijk)

September
7: GP Quebec (Canada)
9: GP Montreal (Canada)
23-30: WK Wielrennen Innsbrück (Oostenrijk)

Oktober
9-14: Ronde van Turkije
13: Ronde van Lombardije (Italië)
16-21: Ronde van Guangxi (China)